zondag 12 december 2010

Het Herzeelse naai-collectief

Gisteren was "Gemaakt" te gast in Steenhuize-Wijnhuize. Ik wist van het bestaan van dit pittoreske plaatsje in de Vlaamse Ardennen niet af. Maar het is er, zelfs bij mist, eigenlijk wel mooi !

Eveline, de gastvrouw, zorgde voor een hartelijke ontvangst met cake, taart, drank, ... . De zeven Herzeelse madammen gooiden zich met volle overgave in de naai-strijd. Patronen knippen, op stof leggen, stikken, elastieken vervloeken, omzomen, ... . Er werd geërgerd, een beetje gevloekt, een kerstbal sneuvelde bijna en de living van Eveline was na een paar uur onherkenbaar geworden.

De dames vertrokken, een beetje moe, allemaal met hun handgemaakt pièce-unique naar huis. Eveline, bedankt voor de gastvrijheid. Ladies, job well done ! Mooie stofkeuzes en heel veel bijgeleerd ! Het belooft een hele mooie klasfoto te worden dit jaar. Ik laat jullie even meegenieten !
Nvdr: Sommige jurkjes zijn nog niet omgezoomd om eventuele groeischeuten voor de zomer nog te kunnen opvangen.

4 opmerkingen:

 1. Dat zien er mooie jurkjes uit!
  En zijn de dames klaar om mee te doen met "Sewing is fun"?
  De Herzeelse naaiclub.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn in ieder geval super gemotiveerd !
  Ik had er nog niet bij stilgestaan maar ze waren inderdaad bezig over "Sewing is fun". Dus ik denk dat je ze mag verwachten...

  Zo gezellig, een naaiclub...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er echt van genoten. Vandaag had ik zin om er terug in te vliegen. Met het restje stof heb ik een haarband gemaakt.
  Griet, we gaan komen maar het zal waarschijnlijk wel in het nieuwe jaar zijn. We hebben nogal drukke agenda's.

  Groetjes,
  Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schone jurkjes zeg. Chapeau dat die dames dat op een avond rond krijgen. Niet veel tijd om te tetteren veronderstel ik?

  BeantwoordenVerwijderen