vrijdag 8 juli 2011

Perfecte paspel in 30 seconden

Voor het "Gemaakt"-verlof schreven heel wat dames zich in voor de samen-aankoop van de overlock. Bij de overlock die werd gekocht kregen zij allemaal een extra bonus-kit aan voetjes voor de overlock.
En daar zitten toch wel enkele heel speciale tussen... paspelvoetjes ! Je hebt er zelfs twee van, afhankelijk van de dikte van je paspeltouw."Wat maakt deze schatjes zo bijzonder?" zie ik je denken... . Wel... in één beweging zet je heel snel en netjes je paspels op de plaatsen waar jij ze wil.

Hoe ?

Leg je ene laag stof met de goede kant naar boven. Daarboven leg je je paspeltje met het touwtje naar de linkerkant.


Daarboven je andere laag stof met de goede kant naar beneden. Je paspelband zit dus gesandwicht tussen je twee lagen stof.

Nadat je de juiste paspelvoet op je overlock zette, leg je je stof voor de voet. Het is handig als je paspel al voor een stuk onder de voet in het gleufje zit.


En overlock-gewijs zet je alles aan elkaar.

En zie hier... een snelle doch perfecte paspel ! Als dat niet schoon is (én efficient) !

Je kan het voetje natuurlijk ook gebruiken om zelf paspelband te maken. Een lange strook stof in de lengte dubbelgevouwen met de vouw naar links en daartussen wat paspeltouw... U ziet het ongetwijfeld al helemaal voor u !

1 opmerking:

  1. Toevallig haalde ik gisteren dat paspelvoetje boven om eens te testen... Amai, lang geleden dat ik zo kinderlijk enthousiast was over iets! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen